Kakor och sekretess

Vi använder tekniken kakor för att samla in besöksstatistik. Inga personliga uppgifter samlas in. Du kan dessutom välja att begränsa användandet av kakor.

Stadens webbplats har både SSL certifikat och DNSSEC. Dessa säkerhetsmekanismer skyddar stadens hemsida från att utsättas för skadlig kod, stöld och manipulation av information. Det gör att du som besöker hemsidan kan vara säker på att informationen som finns här är tryggad och publicerad av Mariehamns stad.

Kakor används på mariehamn.ax

Genom att surfa på denna webbplats genereras information till så kallade kakor. Informationen som samlas in är besöksstatistik. Den används av oss på Mariehamns stad i syfte att utvärdera och förbättra innehåll, navigation och struktur. 

Vad är kakor?

En kaka (även kallad cookie) är en väldigt liten datafil som en webbplats lagrar på besökarens dator eller mobila enhet. Det är ingen risk att hårddisken blir full bara för att du tillåter kakor, så små är de. Kakorna används för att spara information mellan besöken, så att webbplatsen till exempel kan känna igen en återkommande besökare.

Analysverktyg för webbstatistik

Mariehamn.ax använder Google Analytics 4 som ett hjälpmedel för att få en bild av antal besökare på webbplatsen. Analysverktyget använder kakor. Inom EU tillhandahålls denna analystjänst via Google Ireland Limited. All analytisk datakommunikation krypteras via HTTPS-protokoll.

Google Analytics 4 omvandlar automatiskt alla IP-adresser till en krypterad version. Det betyder att den typ av kakor vi använder aldrig sparar information som gör att vi eller någon annan kan identifiera vem du är.

Kortfattad besöksstatistik för webbplatsen mariehamn.ax presenteras årligen i Mariehamns stads verksamhetsberättelse och bokslut.

Om du inte accepterar kakor

Du kan neka användningen av kakor genom att välja vissa inställningar i webbläsaren. Du kan också välja att datorn ska fråga varje gång en kaka är på väg att lagras på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas, se din webbläsares hjälpsidor för mer information. Tänk på att eventuella personliga inställningar du gör i Readspeaker inte kan sparas till nästa besök om kakor nekas.

Om du istället vill neka Google Analytics till att få använda data om dina besök, då finns det ett tillägg som du kan installera i din webbläsare. Mer information finns på Googles webbplats.

Läs mer om eller hämta tillägget ”Google analytics Opt-out Browser Add-on" på Googles webbplats (sidan är på engelska).

Specifika frågor om mariehamn.ax kan skickas till stadens webbmaster via e-post webb@mariehamn.ax.

Inställningar för Talande webb (Browsealoud)

Den här webbplatsen använder tjänsten Talande webb (Browsealoud) för uppläsning av innehåll. För att minnas besökarens inställningar i Talande webb används det som kallas LocalStorage, en teknik som liknar kakor. Inställningarna sparas lokalt på din enhet (dator, mobil, surfplatta) om du väljer att göra anpassningar av uppläsningsverktyget.

Läs mer om Talande webbs integritetspolicy (på engelska)

Publicerad 12.8.2019
Uppdaterad 26.4.2021

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Mariehamns stad cannot guarantee the accuracy of the translation.